Nieuws
26 september 2007 - Ron Smeets

Apple nuanceert waarschuwing voor unlocked iPhones

Gisteren werd via een persbericht door Apple bekend gemaakt dat de momenteel beschikbare unlock methodes onherstelbare schade kan berokkenen aan de software van de iPhone met als gevolg dat de kans bestaat dat die toestellen na een eventuele volgende update niet meer functioneren.

Vandaag heeft Phil Schiller, Senior Marketing Vice President, deze ‘uitspraken’ enigszins genuanceerd door te zeggen dat Apple (nog steeds) niet van plan is bewust ervoor te zorgen dat ge-unlockte iPhones na een eventuele update niet meer functioneren, maar dat men zich ook niet aangesproken zal voelen als blijkt dat bepaalde ‘third party’ software schade aan de iPhone software veroorzaakt.

Dat is natuurlijk een logisch en volkomen terecht standpunt.Gerelateerde links:
Nog een software unlocktool voor de iPhone
iPhone hardware unlock poging eindigt met een 'BANG'
Unlocked iPhone na update weer gelocked
Apple laat iPhone unlock software ongemoeid
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.