Nieuws
26 december 2014 - Ron Smeets

Apple nu ook de nummer 1 in het 'huis' van HTC Amerikaanse fabrikant is HTC ook in Taiwan voorbijgestreefd

De iPhone is vrijwel overal ter wereld populair en een succesnummer. Toch zijn er maar weinig landen waar de Apple smartphones ook daadwerkelijk de marktleider is. Ja, in Amerika, maar dat zal niemand echt verbazen want dat is het 'huis' van de fabrikant. In Zuid Korea komt Apple echt nog steeds na Samsung en LG op de derde plek. En zo was het ook in Taiwan. Daar bleef de afgelopen jaren HTC de nummer 1.

Tot nu dus. In november was Apple ineens de nummer 1 smartphone verkoper in het 'huis' van HTC met een marktaandeel van 24.6%. Dat zat er overigens al aan te komen want in oktober ontliepen de twee elkaar nog amper 1%. Althans, aangezien Apple's marktaandeel maar zo weinig steeg mag je dat aannemen, alhoewel het natuurlijk ook kan liggen aan een fikse daling van HTC's toestel verkopen in eigen land.

Kijkend naar de Top 10 van best verkopende smartphones in november lijkt dat laatste ook de meest voor de hand liggende verklaring, maar de Taiwanese bron van het bericht heeft wellicht nog een beetje medelijden met HTC ;) Bij de tien best verkopende smartphones in Taiwan stonden vier iPhone 6 modellen en drie HTC's.

1. iPhone 6 Plus (64GB)
2. iPhone 6 (64GB)
3. Galaxy Note 4
4. iPhone 6 Plus (16GB)
5. iPhone 6 (16GB)
6. Sony Xperia Z3
7. HTC Desire 816
8. HTC One M8
9. Asus ZenFone 5 (16GB)
10. HTC Desire 820 (dual sim)

In totaal gingen in november 775.000 smartphones over de toonbanken. Na Apple en HTC waren Samsung, Asus, Sony, InFocus, Taiwan Mobile, Honor, Nokia en Far EastTone Telecommunications de overige fabrikanten die, qua verkoop marktaandeel de plekken 3 tot en met 10 bezetten.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.