Nieuws
09 november 2008 - Ron Smeets

Apple nr. 2 op de Smartphone markt

Je kunt van de iPhone denken wat je wilt maar het feit dat Apple er in geslaagd is om met 'n collectie van welgeteld één toestel binnen één kwartaal na de wereldwijde release de nummer twee positie op de Smartphone markt te veroveren is toch best bewonderenswaardig.

Daarmee zijn de mannen van Steve Jobs in een klap voorbijgeschoten aan gerenommeerde merken als HTC, Motorola en RIM (BlackBerry).

De onbetwiste nummer 1 is en blijft natuurlijk Nokia en dat zal ook nog wel even zo blijven maar de Finnen hebben wel behoorlijk wat moeten inleveren. Daar waar men in Q3 van 2007 nog goed was voor de verkoop van ruim 51% van alle Smartphones wereldwijd is dat percentage een jaar later gedaald tot net geen 39%.

In absolute zin verkocht Nokia het afgelopen kwartaal (Q3) maar 3.4% (ruim 500.000) minder Smartphones dan een jaar geleden (bijna 15.5 miljoen) maar de meeste concurrenten verkochten juist meer toestellen. HTC en Apple spanden de kroon met een stijging van respectievelijk 171 en 523 procent.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.