Nieuws
27 december 2010 - Ron Smeets

Apple, Nokia, Samsung RIM en HTC maken de meeste winst

De gegevens zijn afkomstig van een Chinees Financieel Dagblad, dus of ze helemaal zuiver zijn kan ik niet bevestigen.

Hoe dan ook, volgens die Chinese bron zijn Apple, Nokia, Samsung, RIM en HTC (in die volgorde) momenteel de meest winstgevende mobiele telefoonfabrikanten.

Op zich nog niet zo'n heel gek lijstje. Opvallend is wel dat LG er niet tussen staat. OK, die Koreaanse fabrikant heeft een zwaar jaar achter de rug maar dat er nauwelijks meer winst gemaakt wordt had ik noet verwacht. Ook Motorola en Sony Ericsson ontbreken, maar dat is minder vreemd. Die twee fabrikanten zijn in 2010 weliswaar uit een verliesgevend dal gekropen maar nog zonder grote winsten.

Apple nam 40% van de totale winst van mobiele telefoon fabrikanten voor haar rekening. Nokia verkocht, traditioneel, de meeste toestellen en Samsung boekte de grootste omzet. HTC 'stormde' de top vijf van winstgevende fabtrikanten binnen, op de vjfde plek, met een winstaandeel van 5.7%. Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.