Nieuws
01 september 2011 - Willeke de Haas

Apple nogmaals prototype verloren

Wie kent het verhaal niet meer van het prototype van de iPhone 4 van Apple die gewoon op straat rondslingerde in de VS en gekocht werd door een bekende Amerikaanse blog? Welnu, eenzelfde fout maakt Apple met haar iPhone 5, welke wederom gewoon een van Apple's medewerkers in een Tequilabar vlakbij Apple's hoofdkantoor heeft laten slingeren. 

Je zou toch zeggen dat Apple na haar fiasco van vorig jaar, toen ze haar iPhone 4 verloor, toch haar lesje wel geleerd zou hebben. Het prototype van haar iPhone 4 belandde toen namelijk op straat, waarna de vinder het toestel voor een luttele $5,000 verkocht aan een bekende Amerikaanse blog. Dit jaar stoot Apple zich echter nogmaals aan dezelfde steen. Een van haar medewerkers is na het harde werken namelijk een borreltje gaan drinken in een nabij gelegen Mexicaanse tequilabar, welke bekend staat onder de naam Cava 22, en heeft daar zijn prototype van de iPhone 5 op de bar laten liggen. Een oplettende bezoeker nam het toestel mee naar huis.

Toen Apple achter de grote verdwijning kwam heeft ze direct de politie ingelicht om eenzelfde gang van zaken als vorig jaar te voorkomen. Het toestel werd getraceerd en de jongeman, die halverwege de twintig is, werd opgespoord. Hij had volgens eigen zeggen geen kennis van het toestel en had hem "gewoon zien liggen en meegenomen". De tequilaliefhebber heeft het toestel niet herkend als 'de nieuwe iPhone 5' en er zijn dus ook geen afbeeldingen van het toestel. De iPhone 4 die vorig jaar rondslingerde was in eerste instantie ook vermomd als een iPhone 3GS, maar later bleek anders.

De aankondiging van de iPhone 5 wordt rond oktober verwacht. Geruchten gaan dat het toestel qua uiterlijk niet veel veranderd zal zijn ten opzichte van de iPhone 4 en dat het toestel zal zijn voorzien van eenzelfde processor als de Apple iPad 2.

Over de auteur: Willeke de Haas