Social Media
03 december 2013 - Nichal Joosse

Apple neemt Twitter-analysebedrijf Topsy over

Volgens The Wall Street Journal heeft Apple het Twitter-analysebedrijf Topsy overgenomen. Topsy houdt zich bezig met het analyseren van social media, waarbij de nadruk ligt op Twitter. Apple zou meer dan 200 miljoen dollar betaald hebben voor de overname. Het is echter nog niet duidelijk wat Apple van plan is met Topsy. De kans is groot dat Topsy gebruikt zal worden door Apple om de zoekresultaten te verbeteren. 

Apple werkt momenteel al samen met Twitter, dus heeft het al gereedschappen in huis om tweets te kunnen analyseren en trends beter waar te nemen. De kans zit er dus dik in dat Apple Topsy vooral heeft overgenomen om tweets nog beter te analyseren, waardoor de zoekresultaten op basis van deze tweets nog meer verbeterd kunnen worden. Deze zoekresultaten kunnen dan ook weer gebruikt worden in de iTunes App Store.

Wat ook nog mogelijk is, is dat de overname te maken heeft met het verbeteren van spraakassistent Siri. Door trends via Twitter in de gaten te houden, kan Siri beter begrijpen waar gebruikers geïnteresseerd in zijn. Topsy heeft momenteel een database van meer dan 425 miljard tweets vanaf 2006 tot aan nu.  

Over de auteur: Nichal Joosse