Nieuws
07 september 2011 - Ron Smeets

Apple moet bewijzen dat Galaxy Tab de iPad 2 verkoop schaadt

In de Australische 'editie' van de slepende ruzie tussen Apple en Samsung heeft een lokale rechter de Amerikaanse fabrikant gesommeerd om bewijs te leveren voor de claim dat de Samsung Galaxy Tab 10.1 de verkoop van de iPad 2 in de VS en UK schaadt.

Die claim is namelijk voor Apple een van de (belangrijkere) argumenten om de lancering en verkoop van de Galaxy Tab 10.1 in Australië tegen te houden.

“Unless Apple puts on evidence showing the impact in the U.S. or U.K., I can’t draw any positive assumptions”, aldus rechter Annabelle Bennett. Met andere woorden, als Apple dat niet kan aantonen, dan is de kans groot dat de claim van de Amerikaanse fabrikant, voor wat betreft de Australische markt, om de Galaxy Tab 10.1 daar te verbieden, verworpen zal worden. Overigens heeft dezelfde rechter wel een verzoek van Samsung afgewezen waarin de fabrikant eiste dat Apple de Engelse en Amerikaanse verkoopcijfers van de iPad 2 bekend maakte.

Maar ja, om aan te tonen dat de Galaxy Tab in die twee markten een negatieve invloed heeft op de verkopen van de iPad 2 zal Apple toch op z'n minst iets van verkoopcijfers moeten laten zien, toch? En dan nog, de komst van nieuwe tablets in een markt die de afgelopen anderhalf jaar bijna volledig in handen was van Apple heeft volgens mij altijd negatieve gevolgen voor de verkoop. Meer keuze voor de consument betekent nu eenmaal dat er minder tablets per fabrikant (of beter gezegd, 'model') verkocht zullen worden. Wordt ongetwijfeld vervolgd ;-)

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.