Nieuws
12 november 2013 - Nichal Joosse

'Apple Maps populairder dan Google Maps op iOS'

Hoewel Apple Maps een valse start kende, blijkt uit nieuwe gegevens van onderzoeksbureau ComScore dat Apple zich helemaal geen zorgen hoeft te maken. Apple Maps blijkt namelijk een stuk populairder te zijn dan Google Maps. In de Verenigde Staten verloor Google Maps zo'n 23 miljoen iPhone-gebruikers. In één jaar tijd heeft Apple's kaartendienst zo'n 35 miljoen gebruikers weten te behalen, wat erg veel is. Belangrijk is wel dat niet iedereen weet dat Google Maps vervangen is door een eigen kaartendienst van Apple. 

Er zijn overigens ook nog aardig wat gebruikers die een oudere versie van iOS op hun apparaat hebben staan, waardoor ze sowieso geen Apple Maps kunnen gebruiken en ze dus nog steeds Google Maps hebben. Apple Maps werd een jaar geleden onverwachts geïntroduceerd door Apple, maar was niet erg populair door een groot aantal foute kaarten en routes. Sommige routes bleken zelfs dodelijk te zijn en ongelukken te veroorzaken.

Apple heeft al vaker gezegd de problemen goed opgelost te hebben. De Maps-dienst is ook geïntegreerd in Mac OS X 10.9 Mavericks. Ook zou Apple plannen hebben om het openbaar vervoer te integreren in de app, iets waar Google Maps al een voorsprong op heeft. Persoonlijk geef ik de voorkeur aan Google Maps, omdat deze app wat nauwkeuriger lijkt te zijn dan Apple Maps. Apple Maps vindt bijvoorbeeld mijn huis niet eens, om zomaar iets geks te noemen, Apple Maps ziet er daarentegen wel een stuk frisser uit op iOS 7 en werkt erg fijn.  

Over de auteur: Nichal Joosse