Nieuws
24 april 2014 - Ron Smeets

Apple maakt nog steeds dikke winst

Apple heeft gisteravond de resultaten over het eerste kwartaal van 2014 bekend gemaakt (in de VS is dat dus het tweede fiscale kwartaal van dit jaar). Hoewel, vergeleken met het vorige kwartaal, de verkopen van iPhones (-14%), iPads (-37%), Macs (-14%) en iPods (-54%) fors daalden maakt de Amerikaanse fabrikant nog steeds vette winsten.

Op een omzet van 45.6 miljard dollar kon een netto winst van 10.2 miljard dollar op de toch al goed bedeelde bankrekening van Apple bijgeschreven worden. De bruto winstmarge bedroeg het afgelopen kwartaal ruim 39%.

Vergeleken met het vorige kwartaal daalde de omzet met bijna een kwart, maar dat heeft natuurlijk ook te maken met seizoensinvloeden. Kijkend naar hetzelfde kwartaal een jaar geleden, dan zie je dat de omzet een heel klein plusje laat zien (5%).

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.