Entertainment
01 november 2012 - Ron Smeets

Apple maakt Engelse rechtbank boos met 'excuus'

Twee weken geleden werd Apple door een Engelse rechter veroordeeld tot het publiceren van een openlijk excuus aan het adres van Samsung nadat de Amerikaanse fabrikant ook het hoger beroep in een van de vele rechtzaken tegen Samsung verloren had. In dit geval betrof het de 'copy-paste' zaak van Apple tegen het design van de Samsung Galaxy Tab.

Inmddels heeft Apple op haar site inderdaad een soort van een 'excuusbrief' gepubliceerd. Nou ja, een excuus aan het adres van Samsung kun je het nauwelijks noemen. Eerder een manier om de Engelse rechtbank te kakken te zetten. 

In de verklaring verwijst Apple namelijk naar andere rechbanken, onder andere in Duitsland en de VS, die in vergelijkbare zaken wel in het voordeel van Apple oordeelden. Alsof de Engelse rechtbank haar eigen 'wetten' hanteerde. Niet erg handig van Apple als je het mij vraagt. De Engelse rechters waren dan ook niet bepaald gecharmeerd van Apple's actie. Apple werd dan ook direct gesommeerd om de betreffende verklaring (zie hieronder) binnen 24 uur te vervangen door de bevolen excuses aan Samsung. Apple vroeg op haar beurt weer twee weken de tijd om de website aan te passen maar dat verzoek werd direct afgewezen.

Ik ben benieuwd wat Apple in de plaats van de gewraakte verklaring gaat publiceren. Maar, en dat schrijf ik ook zeker niet voor het eerst; het wordt hoog tijd dat Apple én Samsung (en alle andere ruziënde fabrikanten) ophouden met deze tijd- en geldverslindende onzin!

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.