Geruchten
31 maart 2008 - Ron Smeets

Apple maakt dit jaar nog 11 miljoen 3G iPhones

Dat is althans wat Scott Craig, een analist van de Bank Of America, claimt te hebben vernomen van een van zijn bronnen.

Volgens Craig zal Apple de 3G iPhone nog in het tweede kwartaal van dit jaar, voor de zomer dus, op de markt komen.

Apple, zo vervolgt hij zijn voorspelling, start in Mei met de productie van zo'n 3 miljoen exemplaren, gevolgd door de productie van nog eens 8 miljoen toestellen vanaf het derde kwartaal.

Naar aanleiding van Scott's voorspellingen steeg de koers van Apple maandag naar $143.01. Goed nieuws voor (zijn) investeerders dus en dat is dan meteen een reden om wellicht enige twijfels te hebben bij deze voorspellingen. . . Een truc om snel wat extra's te verdienen met de handel in Apple aandelen?

We zullen moeten afwachten op de eerste officiele berichten van Apple zelf om zeker te weten dat er dit jaar inderdaad nog miljoenen 3G iPhones op de markt zullen komen. Geruchten en voorspellingen over de komst van een 3G iPhone worden al met regelmaat 'gelekt' sinds de komst van het huidige model.Gerelateerde links:
UMTS iPhone begin 2008 in Europese winkels
UMTS iPhone medio 2008 in Amerika verwacht
3G iPhone vanaf 12 November in Duitsland te koop?
3G iPhone met Infineon chipset komt medio 2008
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.