Nieuws
17 september 2014 - Ron Smeets

Apple lokt Android gebruikers naar iPhone 6 met overstapgids

Na energiebedrijven, internet- en TV providers en zorgverzekeraars heeft nu ook Apple een heuse overstapgids. In het geval van de Amerikaanse gadget fabrikant betreft het een actie om Android eigenaren te overtuigen dat overstappen echt niet moeilijk is en zonder (veel) problemen ook zo gerealiseerd is.

De gids geeft tips voor het overzetten van mail, contacten, agenda, foto's, video's, muziek en documenten, maar ook apps en eventuele andere content die nu op je Android smartphone of phablet staan.

Voro het overzetten van muziek, contactgegevens en documenten zijn diverse appjes beschikbaar die dat via WiFi prima kunnen regelen. Copy My Data, PhotoSync en Android File Transfer zijn enkele voorbeelden. Daarnaast staan in de overstapgids ook tips voor het overzetten van je social media en email accounts, maar dat is natuurlijk vaak niets meer dan de accounts toe te voegen in het toestel.

Ronduit hilarisch vind ik de tip om apps over te zetten. Iedereen snapt wel dat de meeste apps niet gekopieerd kunnen worden. Daarom zijn er ook Android en iOS versies ;) Bovendien moet je ook rekening houden dat je betaalde apps in iOS meestal opnieuw zult moeten kopen; nog los van het feit dat sommige gratis Android apps bij iOS wel een prijskaartje hebben. Apple's advies voor het overzetten van apps:

You’ll probably find the apps you’re already using on the App Store. Go to the App Store, search for the apps you have now, and install them. Then sign in with your user name and password." Vrij vertaald: zoek, download en installeer (betalen wordt voor het gemak even niet genoemd.

Tsja, van Android naar een iPhone is natuurlijk ook veel makkelijker dan andersom. Als alles eenmaal vastgebakken zit in iTunes, probeer dat dan nog maar eens los te wrikken wanneer je na twee jaar (of eerder) toch maar weer besluit een Android, of Windows Phone, toestel te nemen. Of ben ik nu te cynisch? Natuurlijk zijn er ook oplossingen om van Apple naar Android te schakelen. Zelf gebruik ik regelmatig iExplorer om even snel content, vooral foto's van mijn iPhone at te plukken zonder iTunes of andere Apple tools te gebruiken (en dan heb ik nog een MacBookPro ook ;))

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.