Tablets
27 oktober 2015 - Ron Smeets

Apple lijkt geen hele grote run op de iPad Pro te verwachten Toeleveranciers zien bestellingen voor zo'n 2.5 miljoen exemplaren

Het zijn geruchten uit Taiwan, maar leveranciers die betrokken zijn bij de productie van de iPad Pro claimen te weten dat Apple de eerste voorraad van de grote tablet relatief klein, zeker voor Apple begrippen, gaat houden. Uit orders die geplaatst zijn bij de verschillende bedrijven die onderdelen voor de iPad Pro leveren blijkt dat de Amerikaanse fabrikant aanvankelijk zo'n 2.5 miljoen grote iPad's laat produceren.

De iPad Pro ligt binnen enkele weken in de winkels maar Apple verwacht dus geen al te grote run op de reuze tablet. Dat kan uiteraard te maken hebben met het prijskaartje; hij kost immers tussen de 800 en 1100 euro. Met toetsenbord cover en 'Pencil' (de stylus) moet je daar nog zo'n 250 euro bij tellen. Een andere reden voor de mogelijk voorzichtige aanpak van Apple kan ook de algemene daling van tablet verkopen zijn. Heel veel consumenten hebben inmiddels al een tablet en dat zijn geen gadgets, zoals smartphones, die je elke twee jaar wilt, of moet, vervangen.

Maar goed, eerst maar eens afwachten of de berichten uit Azië over de voorraad van de iPad Pro kloppen want 2.5 miljoen is wel heel erg weinig. Ter vergelijk, Apple verkocht eind vorig jaar, Q4 2014, nog zo'n 26 miljoen iPad's.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.
Ook interessant