Accessoires
09 oktober 2012 - Ron Smeets

Apple Lightning connector gehacked

Toen Apple de nieuwe Lightning Connector van de iPhone 5 onthulde werd al snel duidelijk dat het nog wel even kon gaan duren voordat makers van accessoires zelf met 'Lightning' dock's, adapters en kabels op de markt konden komen. Apple heeft namelijk een authenticatie chip in de nieuwe connector gestopt en geeft de productie daarvan voorlopig nog niet vrij aan 'third party' ontwikkelaars.

Een Chinese fabrikant heeft de betreffende chip naar eigen zeggen gehacked. Als bewijs tonen ze onderstaande video met een eigen gemaakte Lightning Dock, compleet met lichtgevende kabel.

http://www.youtube.com/watch?v=QxqlcyVPm5M

Lightning-Dock-Kabel-3rdParty-a Lightning-Dock-Kabel-3rdParty-b Lightning-Dock-Kabel-3rdParty

Via, Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.