Nieuws
13 oktober 2011 - Ron Smeets

Apple lanceert iOS5 voor iPad, iPhone en iPod Touch

Door al het BlackBerry geweld van de afgelopen drie dagen zou je bijna vergeten dat gisteravond het moment was waarop Apple de nieuwste versie van haar smartphone en tablet OS, iOS 5, uitrolde. De komst daarvan werd tijdens de iPhone 4S presentatie al aangekondigd.

In de eerste uren nadat iOS 5 beschikbaar kwam waren de berichten van veel gebruikers vaak hetzelfde; lange wachttijden op de servers bij Apple. De oorzaak? Vele tientallen miljoenen iPhone, iPad en iPod Touch gebruikers die allemaal gelijktijdig de iOS 5 wilden installeren.

Onze collega's van de iPhoneClub adviseerden mij al om nog maar een paar uurtjes te wachten totdat de grootste drukte voorbij was. Door de overbelasting van de servers bij Apple was het meest irritante probleem zogenaamde error meldingen waardoor het update (download) proces telkens afgebroken werd. Dan moest je opnieuw beginnen met een backup te maken van je Apple toestel (iPad, iPhone, iPod Touch), en dat duurde iedere keer best lang. Enfin, inmiddels is de drukte al wat geluwd dus ik ga straks ook mijn iPhone en iPad maar even updaten ;-) Natuurlijk mag iedereen hieronder via de reacties al laten weten wat jullie van de nieuwe iOS 5 vinden.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.