Nieuws
12 september 2007 - Ron Smeets

Apple laat iPhone unlock software ongemoeid

Het moment dat de iPhone relatief makkelijk, en op meerdere manieren, te unlocken zal zijn komt steeds dichterbij. Er zijn al diverse werkende hard- en software unlocktools die op steeds grotere schaal beschikbaar komen.

Een van de meest gehoorde argumenten tegen het unlocken is de gedachte dat Apple ervoor zal zorgen dat de diverse unlock's met het uitrollen van software update's weer ongedaan gemaakt worden.

Hoewel de diverse ontwikkelaars van software unlock tools aangeven dat men er alles aan zal doen om in die 'strijd' Apple een stap voor te blijven door hun tools mee te ontwikkelen is het natuurlijk wel een reeel risico.

Welnu, het lijkt er op dat Apple zich weinig gaat aantrekken van de unlock hype rondom de iPhone. Topman Greg Joswiak heeft namelijk geroepen dat Apple zich 'neutraal' gaat opstellen. Dit betekent dat men niet specifiek updates zal (mede) ontwikkelen met het oog op het 'onklaar maken' van de diverse software unlock tools, maar dat men natuurlijk ook geen rekening er mee zal houden.

Met andere woorden; Apple vindt het wel OK dat iedereen probeert de iPhone te unlocken en zal er geen tijd en geld in steken om die unlock's tegen te gaan.

Of AT&T hier zo blij mee zal zijn vraag ik mij af maar Apple's standpunt kan ik wel begrijpen. Unlocked toestellen zijn over het algemeen namelijk populairder dan hun gelockte varianten. En dat is weer goed voor de verkoopcijfers. . .Gerelateerde links:
Nog een software unlocktool voor de iPhone
iPhone hardware unlock poging eindigt met een 'BANG'
Unlocked iPhone na update weer gelocked
Hardware unlock handleiding voor de iPhone
iPhoneSimFree software unlocktool voor iPhone WERKT!!!
iPhoneSimFree software getest: het werkt
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.