Nieuws
21 december 2011 - Ron Smeets

Apple krijgt patent op 'in call appswitching' (multitasking)

Apple heeft een patent toegewezen gekregen op een 'portable electronic device with graphical user interface supporting application switching'. Ofwel, een patent op een GUI multitasking oplossing voor een smartphone.

In detail gaat het over het schakelen tussen applicaties tijdens een telefoongesprek.

De omschrijving van het patent wekt de indruk dat het dus voor ieder draagbaar toestel met 'multitasking' functies kan gelden. Kijkend naar de details van het patent blijkt echter al snel dat het patent toch wat meer om handen heeft. Er worden namelijk vijf acties en functies beschreven (zie lijst hieronder). De kans dat andere fabrikanten hier inbreuk op plegen, met gebruik van alle acties en functies dus, lijkt klein. 

1. During a call on a mobile device with a touch screen, with the phone user interface showing, the users touches either a menu button or an icon.

2. The device replaces the phone interface with a menu of application icons, including the phone icon.

3. A user's finger gesture chooses another app.

4. The app's interface comes up, all the while not dropping the call. The interface includes a "switch application icon" only when a phone call is occurring.

5. The user performs a finger gesture on the switch application icon, taking the user back to the phone interface.

De vraag is nu natuurlijk of Apple toch al plannen heeft met dit patent in de hand weer een aantal nieuwe rechtzaken tegen Samsung en andere concurrenten te starten. Meer info over het nieuwe Apple patent kun je hier nalezen.

 Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.