Geruchten
11 augustus 2011 - Ron Smeets

Apple koopt toch nog iPad 2 displays bij Samsung

Het is nog niet bevestigd, maar als de berichten uit Taiwan kloppen dan heeft Apple onlangs een order bij Samsung geplaatst voor de levering van iPad 2 displays. LG zou problemen hebben om displays te leveren die aan de kwaliteitseisen van Apple voldoen.

Behalve Samsung zou Apple ook Chimei Innolux ingeschakeld hebben om een deel van de 9.7 inch iPad 2 displays te gaan leveren.

Op zich is het natuurlijk heel normaal dat Apple meerdere fabrikanten gebruikt, maar de keuze voor Samsung is toch wel bijzonder, gezien in het licht van de hevige juridische strijd tussen de twee giganten over de kopieeracties waarvan Apple Samsung beschuldigd, onder andere met betrekking tot de Galaxy Tab 10.1, volgens Apple een iPad 2 'kloon'.

Alleen in juli al, zo meldt DigiTimes, zou Samsung bijna twee miljoen iPad 2 displays aan Apple geleverd hebben. Apple zou er nog meer willen bestellen, maar bronnen zeggen dat Samsung daar niet aan kan voldoen omdat de Koreanen ook de productie van displays voor haar eigen Galaxy Tab 10.1 moet afhandelen. Tsja, nog een reden voor Apple om de verkoop van de Galaxy Tab 10.1 tegen te houden; eigenbelang! ;-)))) Bijzonder!

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.