Nieuws
22 oktober 2013 - Redactie MobileCowboys

Apple kondigt iPad Air en iPad mini met Retina-display aan

Apple heeft zojuist de dunne opvolger van de iPad aangekondigd de iPad Air daar naast kreeg ook de iPad mini een upgrade. Ondanks de vele geruchten en foto's die al gelekt waren, had Apple toch nog wat leuke verrassingen maar dat was met name op het OSX en Mac vlak ipv iOS. 

De iPad Air is 20% dunner is dan zijn voorganger (iPad 4) en met 450 gram de lichtste iPad ter wereld, aldus de fabrikant zelf. De iPad Air heeft net als de iPhone 5s een 64 bit A7 processor en komt in een wifi en LTE versie in zowel een 16GB, 32GB, 64 GB en 128 GB versie. De iPad Air zal verkrijgbaar zijn in wit/zilver of zwart/grijs en ligt vanaf 1 November al in de winkels.
De prijzen variëren van 479 euro voor de 16 GB wifi uitvoering tot 869 euro voor de 128GB wifi + LTE versie.
iPad%20Air
Naast de dunner en snellere iPad Air kwam Apple ook met een upgrade voor de iPad Mini. De nieuwe iPad mini met Retina-display komt naast de bestaande iPad mini die nu 289 euro gaat kosten. De iPad mini krijgt een schermresolutie van 2048x1536, en de 64 bit A7 processor. De 16 GB wifi uitvoering van de iPad Mini met Retina-display gaat 389 euro kosten en is ergens in November verkrijgbaar, exacte datum maakt Apple niet bekend. De duurste iPad mini met Retina-display kost 779 euro heeft wifi en LTE en 128 GB aan opslag.
iPadmini
Beide nieuwe iPads hebben dus de 64 bit A7 processor en OpenGL ES versie 3.0 aan boord, ideaal voor gaming maar ook nieuwe antennes zorgen dmv MIMO (Multiple-In-Multiple-Out) technologie voor snellere wifi prestaties tot maximaal 300 Mbps. Beide tablets beschikken ook over een 5 Megapixel iSight camera en uiteraard zit ook FaceTime HD en het nieuwe iOS 7 besturingssysteem op de tablets.

Cnet toont de iPad Air in een hands-on preview video.
 

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl