Accessoires
04 januari 2008 - Danijel Dercksen

Apple komt mogelijk met eigen OLED toetsenbord

Apple heeft in 2007 een patentaanvraag ingediend voor een OLED toestenbord zoals we dat al kennen van de Optimus fabrikant. Dit toetsenbord kan van "gedaante" verwisselen doordat in de toetsen mini-schermpjes zitten ingebouwd.

De patentaanvraag dateert al van 13 maart van vorig jaar (2007), echter is deze nu pas naar buiten gekomen. Apple staat erom bekend dat ze vaak de nieuwste technieken gebruiken voor hun producten en dit OLED (Organic Light Emitting Diodes) tobo past dan ook goed in het rijtje van deze fabrikant.

OLED vraagt erg weinig energie en is dan ook een nieuwe zuinige techniek die erg intressant is voor fabrikanten zoals Apple om in haar laptops te verwerken. Zo wordt de batterij duur nauwelijks verkort en zijn de mogelijkheden van het tobo (ook wel toetsenbord) eindeloos. Zo hoef je bijvoorbeeld niet voor elk land een aparte toetsenbord lay-out te maken zoals hierboven op het plaatje te zien is, je kunt gewoon een andere lay-out kiezen onder instellingen in bijvoorbeeld een laptop.

Je zou natuurlijk ook je hele eigen indeling kunnen maken of short-keys kunnen creëren voor programma's die jij veel gebruikt. De mogelijkheden zijn in ieder geval eindeloos en met de vormgeving van Apple moet dit wel een succes worden!Gerelateerde links:
De eerste beelden van het Optimus keyboard
Extern touchscreen keyboard
Over de auteur: Danijel Dercksen