Nieuws
11 september 2009 - Casper de Zoete

Apple komt met iPhone OS 3.1

Apple heeft tijdens haar jaarlijke event in San Francisco naast de nieuwe iPods ook een nieuwe firmwareversie voor de iPhone en iPod Touch aangekondigd. Deze update biedt onder andere een aantal updates in iTunes, welke ook een update kreeg naar versie 9. iPhone OS 3.1 is per direct beschikbaar als gratis update voor de iPhone en iPod Touch.

De nieuwste versie brengt een aantal vernieuwingen met zich mee, waaronder dus enkele binnen iTunes. Zo zullen iPhone-gebruikers nu direct ringtones kunnen downloaden via iTunes voor een prijs van 1,29 dollar. Op dit moment bestaat het aanbod al uit meer dan 30.000 ringtones. Apple werkt hiervoor samen met vier grote muziekmaatschappijen.

Ook nieuw is de Genius-functie voor de App Store. Deze kennen we al uit iTunes, waar deze gebruikers helpt om muziek te zoeken en downloaden, die lijkt op een recent gedownload nummer. Deze zal nu dus ook assisteren bij het vinden van interessante applicaties.

Apple heeft daarnaast iTunes 9 voorzien van een nieuwe interface, welke intuïtiever zou werken. Een gebruiker kan nu direct in iTunes het springboard van zijn iPhone of iPod Touch organiseren en bovendien is het beheren van apps verbeterd. Daarnaast is het synchroniseren met beide apparaten verbeterd. Hierbij kan in versie 9 de gebruiker zelf kiezen welke muzieknummers gesynchroniseerd moeten worden, daarbij kan geselecteerd worden op onder meer artiest of genre. Ook zijn Twitter en Facebook geïntegreerd in de nieuwe applicatie.

Apple meldde tevens dat de App Store een groot succes is. Er staan inmiddels meer dan 75 duizend applicaties in de Store, welke samen bijna 1,8 miljard keer werden gedownload.

iphone-os-overview1252525881

Over de auteur: Casper de Zoete