Nieuws
18 september 2013 - Nichal Joosse

Apple komt met apps voor oudere versies van iOS

Vandaag is de dag dat iOS 7 op je iPhone mag. Toch is er ook goed nieuws voor mensen die oudere Apple-producten hebben maar wel gebruik willen blijven maken van bepaalde apps: via de App Store zal het mogelijk worden om versies van apps te gebruiken die gemaakt zijn voor eerdere versies van iOS. Wanneer je een oudere iPad, iPhone of iPod touch hebt, kun je bepaalde apps meestal niet downloaden vanwege compatibiliteitsproblemen.

Aangezien de meeste apps in de App Store gemaakt zijn voor nieuwe versies van het besturingssysteem, zijn veel apps niet draaibaar op oudere apparaten. Wanneer je nu een app probeert te installeren via de App Store die niet wordt ondersteund, krijg je een melding dat deze versie niet geschikt is voor je eigen iOS-versie. Er verschijnt dan een mogelijkheid om een oudere versie van de applicatie te installeren die wel ondersteund wordt.

Met deze feature hoopt Apple fragmentatie tegen te gaan, hoewel er weinig sprake is van fragmentatie als het vergeleken wordt met het mobiele besturingssysteem van Google, Android. Alleen de iPhone 3GS kan niet updaten naar iOS 7, dus het valt opzich nog wel mee. Maar door deze feature kunnen deze apparaten weer wat langer gebruikt worden. 

Over de auteur: Nichal Joosse