Tablets
19 mei 2012 - Ron Smeets

Apple jaagt weer op VS verkoop verbod van de Galaxy Tab 10.1

Wie dacht dat de ruzie tussen Apple en (onder andere) Samsung geluwd was mag die gedachte gauw weer wegstoppen. Apple is namelijk een nieuwe poging gestart om de Galaxy Tab 10.1 uit de Amerikaanse winkels te jagen.

Volgens patentguru Florian Moss is de kans dat Apple daar deze keer wel in zal slagen erg groot. Onlangs heeft de fabrikant namelijk een hoger beroep in de zaak tegen Samsung en de Galaxy Tab 10.1 gewonnen. Met een beetje geluk (of pech vanuit Samsung's standpunt) zou de gewraakte tablet volgende maand (juni 2012) ook daadwerkelijk uit de Amerikaanse winkels kunnen verdwijnen.

De betreffende uitspraak, die dus aanvankelijk in het voordeel van Samsung uitviel, heeft betrekking op de claim van Apple dat de fabrikant (te) veel schade ondervind van Samsung's 'copy-paste' tablet. De Amerikaanse Federale Rechtbank heeft de eerder in Californië gedane uitspraak nu overruled.

Samsung heeft van Apple tot 25 mei de tijd gekregen om te reageren op het verkoopverbod. Die 'geste' is vooral bedoeld om een gesprek aan te knopen met de Koreaanse fabrikant, hoogstwaarschijnlijk in een poging tot een schikking te komen.

De kans is groot dat Samsung, net als in Duitsland, een ietwat aangepaste versie van de Galaxy Tab 10.1 in de Amerikaanse winkels gaat leggen om het eventuele verkoopverbod te 'omzeilen'. Ze hebben ongetwijfeld nog wel wat voorraad liggen van de Galaxy Tab 10.1N ;-) Daarbij komt natuurlijk dat de Koreaanse fabrikant inmiddels ook al enkele andere Tablets gepresenteerd heeft, als opvolger van de Tab 10.1. Denk aan de 10.1 II en de Note 10.1.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.