Nieuws
07 juni 2012 - Ron Smeets

Apple jaagt nu op de Galaxy S III

Daar gaan we weer. Nadat de bobo's van Apple en Samsung enkele weken geleden niet tot elkaar kwamen gaat de strijd tussen beide giganten onverminderd door.

Nu richt Apple haar pijlen op de Galaxy S III en S Voice in het bijzonder, zo meldt Foss Patents. De iPhone en Siri 'fabrikant' heeft bij een rechtbank in Californië een verzoek ingediend om de verkoop van de Samsung Galaxy S III in de VS tegen te houden (zucht).

Volgens Apple pleegt Samsung ook met de Galaxy S III nog steeds inbreuk op enkele Apple patenten, onder andere voor 'unified search' in Siri en 'data tapping'. Apple wil de nieuwe zaak koppelen aan de lopende procedures tegen de Galaxy Nexus. Samsung's advocaten hebben inmiddels al gereageerd door te zeggen dat zij vinden dat dit juridisch niet kan en dat Apple dus een volledig nieuwe zaak zal moeten starten. Een hoop juridisch geharrewar dus, weer.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.