Entertainment
03 februari 2006 - Ron Smeets

Apple iPod aangeklaagd voor gehoorbeschadiging

Het houdt maar niet op daar aan de overkant van de Oceaan. De ene onbenullige rechtzaak na de andere waarbij het toch steeds vaker vooral de advocaten en andere juristen zijn die uiteindelijk als echte winnaars uit de bus komen.

Neem nu de rechtzaak die een iPod bezittter tegen Apple heeft aangespannen omdat, zo vindt hij, de MP3 speler er voor verantwoordelijk is dat hij nu minder goed kan horen.

Volgens de argumentatie van het slachtoffer zou Apple te weinig waarschuwingen op de iPod en in diens handleiding geplaatst hebben waaruit blijkt dat het luisteren naar (harde) muziek een gevaar voor je gezondheid kunnen opleveren. Natuurlijk is de dove kwartel uit op een fiks bedrag, ter compensatie van zijn ongemak, van Apple.

Echt slim is de man helaas niet want, er van uitgaande dat ie kan lezen, in de handleiding van de iPod staat wel degelijk waarschuwende teksten die betrekking hebben op het volume van de muziek en de gevolgen voor het gehoor. Bovendien staat in diezelfde handleiding ook beschreven hoe de volumeknop werkt. Een typisch geval van 'RTFM'!Gerelateerde links:
Apple aangeklaagd voor krassende Nano's
Palm aangeklaagd wegens wanprestatie
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.