Nieuws
15 juli 2010 - Henk de Hooge

Apple houdt extra persconferentie over iPhone 4

Apple heeft voor a.s vrijdag een persconferentie gepland om meer dan waarschijnlijk de “antenne kwestie” van de iPhone 4 te bespreken.

De problemen rond de ontvangst kwamen vrijwel direct na de lancering naar buiten toen bleek dat wanneer men het toestel in de linkerhand neemt op de manier waarop de meeste bellers het toestel vasthouden (inmiddels benoemd als Death Grip).

In dat geval zorgt de hand voor kortsluiting tussen de twee antennes (Bluetooth/WiFi en 3G/GSM) die links onder samen komen en waar ook een kleine opening zit in de behuizing. Die kortsluiting zorgt ervoor dat de signaalsterkte van het netwerk met zo'n 75% kan afnemen.

Waar Apple bij alle productanonceringen enorm profiteert van de buzz welke door de media wordt veroorzaakt hebben ze nu te maken met een omgekeerd fenomeen. De problemen met de iPhone4 zijn voorpaginanieuws.Wat Apple aan de problemen wil doen is moeilijk te voorspellen. Terughalen zou de enige juiste optie zijn maar dat lijkt (nog) niet waarschijnlijk. Apple kan als geen ander ook proberen in te spelen op de populariteit van de iPhone 4 waar er sinds de lancering in juni al ruim 3 miljoen van zijn verkocht.

Over de auteur: Henk de Hooge
 
Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast blogger, strateeg, storyteller en een digitale nomade. Je maakt Henk blij met bijzondere en snelle auto's, reizen en coole gadgets.