Nieuws
21 december 2010 - Ron Smeets

Apple haalt Wikileaks applicatie uit de App Store

Je kunt van Wikileaks denken wat je wilt maar meneer Assange is er met zijn 'klokkenluiderssite' en de publicatie van honderdduizenden (geheime) Amerikaanse overheidsdocumenten wel in geslaagd de politieke wereld op zijn kop te zetten.

Sinds een paar dagen was er ook een iPhone App van Wikileaks. Was, ja, want vandaag heeft Apple besloten deze applicatie uit de App Store te verwijderen.

Waarom dat gedaan is zegt Apple er niet bij, maar het heeft er toch alle schijn van dat het iets met censuur te maken heeft, al dan niet op last of onder druk van de Amerikaanse overheid. Een beetje kortzichtig en kinderachtig als je het mij vraagt, maar ja, die rare Amerikanen, he ;-) Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.