Nieuws
22 augustus 2015 - Ron Smeets

Apple gaat onscherpe camera's van de iPhone 6 Plus gratis vervangen Fabrikant erkent productiefout waardoor sommige camera's onscherpe foto's maken

Enkele maanden geleden doken her en der verhalen op dat de camera van de iPhone 6 Plus soms onscherpe foto's maakt. En dus niet omdat er mee bewogen is. Voor iedereen die daar last van heeft is er nu goed nieuws. Apple heeft het probleem erkent als een productiefout (een niet goed functionerend onderdeel) en biedt iedereen die er last van heeft een gratis vervanging van de cameramodule aan.

Voor de duidelijkheid, het betreft de iSight camera aan de achterzijde van het toestel. Apple zegt dat maar een klein deel van de verkochte iPhone 6 Plus toestellen er last van hebben. De defecte camera zit met name in exemplaren die tussen september 2014 en januari 2015 verkocht zijn. Dat zouden er op zich tientallen miljoenen kunnen zijn, maar de fabrikant zegt erbij dat het om een specifiek, en klein, aantal serienummer gaat.

Op de support site van Apple kun je controleren of het serienummer van jouw iPhone 6 Plus daarbinnen valt. Als dat zo is dan mag je met het toestel terug naar de Apple Store, of een Service Center, om de cameramodule te laten vervangen.

Apple's statement:
Apple has determined that, in a small percentage of iPhone 6 Plus devices, the iSight camera has a component that may fail causing your photos to look blurry. The affected units fall into a limited serial number range and were sold primarily between September 2014 and January 2015.

If your iPhone 6 Plus is producing blurry photos and falls into the eligible serial number range, Apple will replace your device's iSight camera, free of charge.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.