Accessoires
07 juni 2005 - Ron Smeets

Apple gaat iPod recyclen

Huhhh, Apple gaat in de VS een recycleprogramma opzetten voor haar de iPod. Wie zijn 'oude' iPod inlevert bij een Apple-store krijgt 10 procent korting op een nieuwe iPod.

Apple doet dit vanwege de kritiek van milieubeschermers die tijdens de jaarvergadering van de aandeelhouders van Apple er op hebben gewezen wat de gevolgen voor het milieu zijn wanneer oudere iPods worden weggegooid.

Omdat de batterij van de iPod moeilijk zijn te verwijderen gaat ook die mee richting de prullenbak en dat zorgt ervoor dat er ook chemicaliën in het milieu terecht komen.

Apple-baas Steve Jobs heeft plechtig beloofd dat alle onderdelen die het milieu kunnen belasten op de juiste manier zullen worden verwijderd en hergebruikt worden voor nieuwe producten.

Waarschijnlijk denkt Apple hier een een aardige marketing geste te hebben gedaan. Toch zullen heel wat iPod bezitters verbaasd opkijken als ze het aanbod lezen. Inruilen?, hoelang gaat m'n iPod dan mee?

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.