Nieuws
05 september 2014 - Ron Smeets

Apple gaat iCloud gebruikers vaker wijzen op veiligheid

'Als het kalf verzopen is...' Dat was het eerste dat in mij op kwam toen ik dit las. Tim Cook heeft tegenover de WSJ namelijk gezegd dat Apple iCloud gebruikers vaker actief gaat wijzen op de beveiliging van hun accounts in de hoop dat het kraken van toegangsgegevens, zoals dat enkele dagen geleden gebeurde in het naaktfotoschandaal van tientallen bekende Anerikanen (vooral vrouwen), minder vaak zal gebeuren.

iCloud gebruikers zullen binnenkort emails en/of push notifcaties ontvangen wanneer ze iets doen dat kan duiden op een beveiligingsrisico. Denk aan extra meldingen, ter controle, bj het wijzigen van een wachtwoord of tijdens het restoren van date. De meldingen worden ook intensiever als gebruikers hun iCloud account willen benaderen vanuit een ander toestel (een nieuwe iPhone of iPad bijvoorbeeld). Gebrukers kregen overigens al een email wanneer ze hun wachtwoord wijzigden of iCloud vanuit een nieuw toestel benaderden, maar de notoficaties worden dus talrijker en uitgebreid met push meldingen. Volgens Cook moeten de wijzigingen binnen twee weken actief zijn.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.