Toestellen
31 oktober 2012 - Ron Smeets

Apple gaat 40 miljoen iPhone 5 exemplaren verschepen in Q4

Bronnen van onderdelenleveranciers voor de iPhone 5 hebben berekend dat Apple in het vierde kwartaal van dit jaar (2012) wel eens 40 miljoen exemplaren van de nieuwe iPhone kan gaan verschepen.

Verwacht wordt dat er in november tussen de 13 en 14 miljoen iPhone 5's uit de fabrieken rollen. In december zou dat aantal naar 16 tot 18 miljoen stijgen. Opgeteld bij de 8 miljoen exemplaren die in september verscheept werden komt het totaal dan dus op maximaal 40 miljoen te liggen voor dit kwartaal.

Dezelfde bronnen zeggen ook dat de vraag naar de iPhone 5 in het eerste kwartaal van 2013 nog verder zal stijgen. Apple zelf geeft, vooraf, nooit informatie over de verkoopaantallen van de iPhone (en andere gadgets). Dat doet de fabrikant altijd achteraf, bij de presentatie kwartaalcijfers of tijdens zogenaamde 'launch events' voor nieuwe producten.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.