Accessoires
02 september 2010 - Ron Smeets

Apple event: nieuwe iPod's, Apple TV en IOS 4.1

Apple heeft enkele uren geleden haar jaarlijkse 'iPod event' gehouden. Zoals verwacht werden daar de nieuwe iPod modellen (Touch, Nano en Shuffle) en iTunes versie (10) gepresenteerd. Daarnaast toonde Apple ook de nieuwe Apple TV aan de wereld en werd de komst, over ruim een week al, van versie 4.1 van het iOS aangekondigd.

Om met dat laatste te beginnen, in iOS 4.1 zullen diverse bugs van de iPhone 4 opgelost worden, onder andere die van de proximity sensor. Die schijnt nogal eens te haperen. Zelf heb ik er nog geen last van gehad, maar dat zegt natuurlijk lang niet alles.

Verder bevat iOS 4.1 ook enkele nieuwe feaures zoals HDR (High Defintion Range). Daarmee kun je nog scherpere foto's maken met de camera van de iPhone 4. Ook nieuw is Game Center voor het spelen van (multiplayer) games online.

De nieuwe high-end iPod, de Touch, krijgt net als de iPhone 4 een Retina display en hij is ook weer dunner en sneller geworden. De nieuwe iPod Nano heeft uiterlijk de grootste transformatie moeten doorstaan. Hij lijkt namelijk nauwelijks nog op de vorige versie. Eigenlijk vind ik hem steeds meer op de Shuffle lijken. De nieuwe Nano ondersteunt nu ook multi-touch bediening. Hieronder liggen de drie nieuwe iPods op een rijtje (vlnr: Shuffle, Nano, Touch) iPod-Shuffle-Nano-Touch-2010

Inmiddels zijn ook al de eerste hands on video's van de IPod Nano en de Touch online verschenen:

Foto's en video's via: Engadget

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.