Nieuws
24 augustus 2012 - Ron Smeets

Apple en Samsung winnen, en verliezen, patentzaken in Korea

De rechtbank in Seoul, Zuid Korea, heeft vandaag uitspraak gedaan in een van de vele patentruzies tussen Apple en Samsung. Beide partijen wonnen en verloren. Het lijkt een soort van Salomon's oordeel geworden te ziijn.

Volgens de Wall Street Journal heeft de Koreaanse rechter geoordeeld dat Apple inbreuk pleegt op een tweetal 'netwertechnologie' patenten, voor tethering en W-CDMA 3G. Apple moet daarvoor een schadevergoeding van ca 28.000 Euro betalen aan Samsung en de verkoop van de iPhone 3GS, iPhone 4 en iPad 2 staken.

Samsung werd op haar beurt schuldig bevonden aan het schenden van Apple's zogenaamde 'bounce back' patent (het terugveren bij het naar boven of beneden scrollen van menu's, bijvoorbeeld). De Koreaanse fabrikant moet aan Apple zo'n 17.000 Euro schadevergoeding betalen en de Galaxy S II, Galaxy Nexus, Galaxy Tab 10.1 uit de schappen halen.

Wat de exacte impact van deze uitspraak zal zijn is nog niet bekend. Zowel Apple als Samsung moeten daar nog op reageren. De schadevergoedingen zijn voor beide partijen natuurlijk maar peanuts en daarbij komt ook nog eens dat sommige toestellen die onder het verkoopverbod vallen al niet meer verkocht in Zuid Korea. Ik zal het nog maar eens herhalen: de juristen en advocaten van Samsung en Apple zijn werkelijk de enigen die al bijna twee jaar dik geld verdienen aan de ruziënde gadget fabrikanten.

Via (zeer gebrekkige Google Translate vertaling ;-))

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.