Nieuws
25 mei 2012 - Ron Smeets

Apple en Samsung patentruzie gesprekken zonder resultaat

De gesprekken tussen Apple en Samsung die eerder deze week gehouden werden met als doel een oplossing, of compromis, te vinden voor de slepende (patent en copycat) ruzie tussen beide smartphone giganten is zonder resultaat geeindigd.

Delegaties van beide fabrikanten, waaronder ook de twee CEO's, Tim Cook en Choi Gee Sung, spraken maandag en dinsdag in totaal 16 uur met elkaar. Vooraf had J.K. Shin van Samsung Mobile al laten doorschemeren wel enkele openinengen voor een oplossing te zien.

Hij sprak onder andere over de mogelijkheid van een cross-licencing deal waarbij Apple en Samsung elkaars patenten en technologiën middels licenties zouden mogen gebruiken. Officiele verklaringen over het resultaat van de meetings op maandag en dinsdag zijn er nog niet, maar de doorgaans, vanuit Samsung, goed geinformeerde Korea Times zegt dat beide partijen niet tot een compromis of oplossing gekomen zijn en dat de strijd nu verder voor de rechters uitgevochten zal worden.

Jammer, maar de vele advocaten en juristen die zich al meer dan een jaar verrijken aan de ruzie tussen Apple en Samsung zullen ongetijfeld weer een paar flessen champagne opengetrokken hebben als voorshot op de gepeperde rekeningen die zij de komende maanden, en misschien wel jaren, weer kunnen sturen aan het adres van Samsung en Apple.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.