Nieuws
20 november 2012 - Ron Smeets

Apple en Motorola denken aan arbitrage voor patentruzies

Apple en Motorola hebben het idee opgevat om de lopende patentruzie's tussen beide Amerikaanse fabrikanten te laten 'oplossen' middels een arbitragezaak.

Eerder deze maand werd een zaak die Apple tegen Motorola aangespannen had door een rechter in Wisconsin verworpen. Nu Apple en HTC, ruim een week geleden, de lopende (en eventuele toekomstige) patentruzie's opgelost hebben middels een licentie overeenkomst zouden Motorola, en Apple, wel oren hebben naar een oplossing door middel van arbitrage.

Dat meldde Bloomberg enkele dagen geleden al. Apple en Motorola denken dan aan een vergelijkbare deal zoals Apple met HTC overeengekomen is. Na de 'verloren' patentzaak in Wisconsin zou Google een brief aan Apple gestuurd hebben waarin de eigenaar van Motorola aangeeft openingen te zien voor een constructief onderhoud met Apple. Volgens Bloomberg hebben Apple en Motorola inmidels ook al voorstellen uitgewisseld om de mogelijke arbitrage en oplossing handen en voeten te geven.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.