Nieuws
20 oktober 2006 - Ron Smeets

Apple en Microsoft ruziën over iPod virus

Het probleem van de virus geinfecteerd iPod’s lijkt uit te gaan draaien op een vingerwijzende ruzie tussen Apple en Microsoft met dito pikante uitspraken van beide partijen.

Deze week liet Apple zich ontvallen dat het virusprobleem veroorzaakt was doordat Microsoft te laks omspringt met de bestrijding van virussen en andere schadelijke software.

Daags daarna sloeg Microsoft op haar beurt Apple weer om de oren met de opmerking dat Apple eerst naar zichzelf moet kijken. “Het feit dat ze hun producten gewoon met het virus erop verschepen geeft aan dat ze geen idee hebben wat ze in de dozen stoppen”, aldus James Abrahams, voormalig Quality Control manager van Microsoft.

De huidige QC manager, Jonathan Poon, deed daar nog een schepje bovenop door te zeggen dat Steve Jobs hem altijd mag bellen als hij vragen heeft over kwaliteitscontrole en –checks. Wordt ongetwijfeld vervolgd!Gerelateerde links:
Bijna 1% nieuwe iPod's heeft Windows wormvirus
Microsoft zet aanval op iPod in tijdens de Kerst
Eerste virus dat vanaf een PC je PDA kan besmetten
Strijd tegen mobiele virussen
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.