Toestellen
04 maart 2015 - Ron Smeets

Apple en LG hebben volgens de GSMA de beste smartphone van dit moment LG G3 en iPhone 6 samen uitgeroepen als winnaar

De GSMA deelt ieder jaar tijdens het Mobile World Congress een hele sloot awards uit aan bedrijven in de mobiele sector. In de toestel categorie bleek de meest prestigieuze award, die voor beste smartphone, naar twee fabrikanten te gaan. LG en Apple werden allebei tot winnaar uitgeroepen voor respectievelijk de G3 en iPhone 6.

Terwijl Apple en LG hun award door midden moesten zagen (grapje0 sleepte Motorola er twee in de wacht. De Chinees-Amerikaanse fabrikant won met de Motorola E in de categorie goedkope smartphones (maximaal 100 dollar). De Moto 360 won de prijs voor de beste wearable.

Tot zover kan ik mij wel vinden in de keuzes van de GSMA. Al had ik voor de goedkoopste smartphone misschien wel gekozen voor de Lumia 435. Die heeft wat betere specs, maar wel een ietwat minder fraai scherm dan de Motorola. Tja, en een tweede ex aequo zou wel heel erg raar geweest zijn ;)

De in Barcelona gepresenteerde nieuwe toestellen zoals de Galaxy S6 en de One M9 konden natuurlijk nog niet meedingen naar een award omdat de GSMA feitelijk de toestellen beoordeeld die in de winkels lagen tussen februari van het vorige jaar en het MWC van dit jaar.

De laatste prijswinnaar in de categorie toestellen was Microsoft. Die mochten de award voor beste tablet in ontvangst nemen voor de Surface Pro 3. Die tablet is volgens de GSMA dus beter dan de iPad Air 2 en de Galaxy Tab S. Qua specs kan ik het daar wel mee eens zijn, maar voor wat betreft het design en de prijs duidelijk niet.

Behalve de vier awards in de toestel categorie waren er nog meer dan 30 awards in vijf verschillende categorieën uitgedeeld. Denk aan 'Best Mobile Technlogy' voor bijzondere prestaties en innovaties op het gebied van (4G) netwerk technologie. Maar ook voor de beste Apps, Mobiele diensten en Connected Life. Een overzicht van alle winnaars vind je hier.

Bron (GSMA)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.