Nieuws
22 november 2012 - Ron Smeets

Apple en HTC moeten details licentie deal aan Samsung geven

Samsung had bij haar verzoek om inzage te krijgen in de details van de licentie deal tussen Apple en HTC 27 november genoemd als 'uiterlijke datum'. De Amerikaanse rechter Paul S Grewal heeft echter gisteren al uitsprak gedaan en die is in het voordeel van Samsung uotgevallen.

Hoewel de rechter aangaf enigszins sceptisch tegenover Samsung's argumentatie te staan heeft hij Apple en HTC toch bevolen om een ongewijzigde (inclusief financiële details dus) versie van de overeenkomst aan Samsung te overhandigen.

De kans dat de voorwaarden van de overeenkomst tussen Apple en HTC ook openbaar worden is nihil. De rechter besliste namelijk ook dat de inzage alleen geldt voor advocaten die bij de zaak tussen Apple en Samsung betrokken zijn. Kortom, ze mogen dus niet gepubliceerd worden.

Harde cijfers zullen dus niet op straat komen te liggen maar mogelijk dat we over enige tijd toch iets meer over de Apple-HTC deal te weten komen wanneer Samsung haar voorstel voor een vergelijkbare oplossing, een wederzijdse licentie overeenkomst dus, van de ruzie's met Apple presenteert aan een rechtbank. Eerder deze week liet HTC CEO Peter Chou nog weten dat alle bedragen die tot nu toe her en der genoemd worden met betrekking tot hoeveelHTC per toestel aan Apple zou moeten betalen naar aanleiding van de licentie overeenkomst tussen beide partijen zwaar overdreven zijn.

Ach, in principe is het natuurlijk niet zo spannend om te weten wie aan wie welk licentiebedrag betaalt. De hoofdzaak is dat er eens een eind komt aan al die vervelende patentruzie's. De volledige uitspraak van de rechter inzake het verzoek van Samsung kun je hier nalezen (PDF).

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.