Nieuws
18 mei 2014 - Ron Smeets

Apple en Google begraven Motorola strijdbijl

Slecht nieuws voor de advocaten die zich de afgelopen vier jaar verrijkt hebben aan de juridische strijd tussen Apple en Motorola. De fabrikant uit Cupertino en Google, sinds de overname van Motorola Mobility in 2011 eigenaar van Motorola's patentportfolio, hebben besloten op de strijdbijl te begraven.

In een verklaring zeggen Apple en Google dat alle directe rechtzaken en juridische procedures tussen de twee bedrijven met onmiddelijke ingang gestaakt worden.

Apple en Motorola / Google lagen vooral met elkaar overhoop vanwege de vermeende schending van patenten voor zogenaamde essentiële 3G technologiën en verschillende software functies. In de afgelopen vier jaar werden door beide partijen zaken gewonnen en verloren.

Opvallend is dat er volgens Apple en Google geen licentieovereenkomst afgesloten is om het gebruik van elkaars patenten / technologiën af te handelen. De twee willen wel samenwerken om het patentstelsel op bepaalde punten te hervormen. Verdere details worden daarbij nog niet genoemd.

Het einde van de ruzie tussen Apple en Google betekent overigens niet dat de bedrijven elkaar nooit meer voor de rechter zullen zien. In de slepende ruzie die Apple al jaren met Samsung uitvecht speelt Google in sommige rechtzaken een indirecte rol. Die zaken worden vooralsnog niet gestaakt. De advocaten van Samsung, Apple en Google die daarmee belast zijn kunnen dus nog even opgelucht ademhalen ;-)

Bron: Reuters

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.