Nieuws
02 februari 2007 - Ron Smeets

Apple en Cisco zijn het bijna eens over iPhone merknaam

Sinds de introductie van de Apple iPhone door Steve Jobs zijn de juristen van Apple en Cisco met elkaar in gevecht over wie de eigenaar van de merknaam 'iPhone' is.

Aanvankelijk leek er een overeenkomst te zijn op het gebruik van Cisco's merknaam door Apple, maar die bleek enkele uren na de introductie niet te bestaan toen Cisco besloot Apple aan te klagen, gevolgd door een counter-aanklacht van Apple aan het adres van Cisco.

Inmiddels lijkt het er op dat beide partijen zich realiseren dat de enige winnaars in een dergelijke strijd de juristen en advocatenkantoren zijn en dus heeft men besloten de procedures even op te schorten.

Hieruit mogen we concluderen dat Cisco en Apple er van uit gaan op korte termijn tot overeenstemming te komen en daarmee een hoop juridische dollars te besparen. ik ben benieuwd!Gerelateerde links:
Inkoppertje voor de juristen van Apple
De vijf populairste iPhone berichten volgens Digg
Chinese namaak iPhone?
Cisco en Apple hebben nu toch ruzie om de 'iPhone'
Apple en Cisco accoord over gebruik 'iPhone' merknaam
De iPhone is van Linksys
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.