Nieuws
10 januari 2007 - Ron Smeets

Apple en Cisco accoord over gebruik 'iPhone' merknaam

Een van de grootste verassingen bij de introductie van Apple's langverwachte iPod GSM was toch wel de naam: iPhone.

Enkele weken geleden werd namelijk bekend dat Linksys (dochter van Cisco) de merknaam iPhone al een tijdje in haar bezit had. Tegelijkertijd introduceerde men ook een eigen iPhone.

Toch heeft Apple, na intensieve gesprekken en onderhandelingen met Cisco, weten te regelen dat de iPod GSM die gisteren aan de wereld getoond werd ook de naam iPhone mag dragen.

Formeel, zo meldt Cisco, moet Steve Jobs wel zijn handtekening nog zetten onder de definitieve overeenkomst. Ik ben benieuwd hoeveel Cisco uit het vuur heeft weten te slepen (of hoeveel Apple moet dokken ;-)).

Slimme zet van beiden, vind ik. Scheelt een hoop advocaten weer vele uren werk, toch?Gerelateerde links:
Kansloze actie van Nokia en Linksys
De iPhone is van Linksys
iMobile ook niet van Apple
Bellen met de iPhone
Apple iPhone ziet het daglicht
Vijf jaar iPhone geruchten in beeld
Vandaag D-Day voor Apple's iPod GSM?
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.