Toestellen
17 oktober 2015 - Ron Smeets

Apple demonstreert het iPhone 6S 3D Touch display op een 'touch tafel' (video)

Een van de meest in het oog springende nieuwe features van de iPhone 6S (Plus) is zonder enige twijfel het 3D Touch display. Daarmee kun je, afhankelijk van de kracht die je in bepaalde apps (zoals de fotogalerij en email) op het scherm uitoefent, verschillende functies bedienen.

In twee Amerikaanse Apple Stores (New York en San Francisco) demonstreert de fabrikant de 3D Touch functie in combinatie met een 'touch tafel'. Wanneer je op het scherm van de iPhone drukt gebeurt er ook iets op het display van de tafel. In de video hieronder kun je dat zien. Volgens Apple zijn dit de enige twee 'touch tafels' ter wereld die aan de nieuwe iPhone gekoppeld kunnen worden.

OK, het is nog niet heel erg spectaculair maar wel leuk om te zien. Het lijkt heel erg veel op de zwemmende vis screensaver van een tijdje geleden. Wanneer je het touchscreen aanraakte dan was het net alsof je een steen in het water gooide en de vis wegzwom. Bij de opstelling van Apple maakt het ook nog iets uit hoe hard je op het scherm van de iPhone 6S drukt. Ofwel, harder drukken komt overeen met een grotere steen, en dus meer rimpels in het water. Enfin, bekijk de video maar.

https://youtu.be/RmprLUlemug

Bron, Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.