Geruchten
28 februari 2011 - Ron Smeets

Apple bobo speculeert over kleinere en goedkopere iPhone

Ah, daar hebben we hem weer; de iPhone Nano. Al jaren een vast terugkerend gerucht. Toch moet ik eerlijk toegeven dat het dit keer niet gaat om de zoveelste photoshop afbeelding of uitspraken van een 'anonieme' bron.

Nee, dit keer is de bron niemand minder dan Apple's COO Tim Cook. In een gesprek met een analist van Bernstein Research zei hij dat Apple van plan is om de markt voor de iPhone te vergroten door met goedkopere (ook prepaid) en slimme producten te komen.

Tsja, daarmee zegt hij natuurlijk niet letterlijk dat er een kleinere iPhone op komst is, maar dat lijkt wel de enig juiste conclusie die we aan de hand van deze uitspraken kunnen trekken. Op zich zou het ook wel logisch zijn als Apple een goedkopere en kleinere iPhone variant in de markt zou zetten. Met de iPod heeft dat enkele jaren geleden, toen de iPod Nano geintroduceerd werd, ook goed gewerkt.

Daarnaast gaan ook al geruime tijd geruchten rond dat de volgende generatie van de 'grote' iPhone een 4 inch scherm krijgt. En dan is een variant met een display dat tussen de 2.5 en 3 inch meet al helemaal geen gek idee, toch?

Foto

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.