Nieuws
12 november 2015 - Ron Smeets

Apple biedt excuses aan voor racistisch gedrag Store medewerkers

Drie donkere jongens wilden onlangs de Apple Store in Melbourne, Australië, bezoeken toen ze nog voordat ze goed en wel binnen liepen al gesommeerd werden te vertrekken. De medewerkers waren schijnbaar bang dat deze mannen van plan zouden zijn iets te stelen. Vanwege de huidskleur werd natuurlijk meteen de indruk gewekt dat de medewerkers van de betreffende Apple Store racistische motieven hadden voor deza actie.

Hieronder kun je de korte video van het voorval bekijken die door een van de getroffen jongens zelf gefilmd is. De manager van de Apple Store heeft inmiddels al zijn excuses aangeboden aan de jongens en het hoofd van hun school en die zeggen het er verder ook bij te zullen laten. Een van de jongens schreef inmiddels op zijn facebook pagina: "They apologised, so we're chilling, no need to take it further,"

https://youtu.be/EOiF_VzMvDk

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.