Nieuws
17 september 2013 - Nichal Joosse

Apple bezig met tests van updates voor iOS 7

Morgen verschijnt Apple's mobiele besturingssysteem iOS 7 dan eindelijk voor het publiek. Het grappige is dat iOS 7 nog niet eens officieel uit is en dat Apple nu al bezig is met het testen van nieuwere versies van het besturingssysteem. Webanalisten van 9to5Mac ontdekten informatie over de versies iOS 7.0.1, iOS 7.0.2 en zelfs iOS 7.1. Het is niet zeker of het testen bij Apple gebeurt, maar gezien de locatie Cupertino lijkt het daar wel op. 

Gek genoeg weet Apple nu dus al dat er een aantal bugs zitten in het besturingssysteem, aangezien het verleden heeft uitgewezen dat Apple deze updates gebruikt om bugs uit het systeem te halen. iOS 7.1 zal waarschijnlijk nieuwe functies naar de smartphones en tablets brengen, waaronder de mogelijkheid dat iOS 7 zal gaan werken op de nieuwe generatie iPads. Dit is te bevestigen door het feit dat alle tests van iOS 7.1 uitgevoerd waren op iPads.

Het gerucht gaat zelf al rond dat een groot deel van het iOS-team al bezig is met iOS 8. Dat lijkt snel, maar het ontwikkelen van een nieuwe versie kost nou eenmaal erg veel tijd. In deze versie zouden verbeteringen in Apple Maps toegepast moeten worden, die nog steeds erg achterblijft in vergelijking met Google Maps.  

Over de auteur: Nichal Joosse