Geruchten
29 mei 2006 - Ron Smeets

Apple bezig met een gaming iPod?!?

De redactie van Gamespot werd afgelopen week benaderd door een medewerker van een uitzendburo voor programmeurs met het verhaal dat hij via zijn werkgever op zoek was naar sofware engineers in de gaming wereld. De opdrachtgever zou niemand minder dan Apple zijn.

Daarmee zijn de geruchten dat Apple in het geheim werkt aan een versie van de iPod waarmee je ook kunt gamen direct weer nieuw leven ingeblazen. Natuurlijk hebben ze bij Gamespot geprobeerd een reactie van Apple te krijgen, maar die houden de lippen stijf op elkaar.

Los van het feit of dit gerucht al dan niet op waarheid berust hebben de Gamspotters een eigen onderzoek ingesteld en wat blijkt: Apple heeft maar 1 medewerker op haar loonlijst staan die ook maar iets van 'Games' in zijn functieomschrijving heeft staan.

Verder noemt de bron van het gerucht nog de naam van Mike Lampell, een ontwikkelaar die ooit bij LucasArts aan, onder andere, Star Wars games gewerkt heeft en nu dus bij Apple verantwoordelijk zou zijn voor het opzetten van een gaming ontwikkelafdeling.

De vraag rijst dan natuurlijk: ontwikkelt Apple een iPod waarmee je kunt gamen of een compleet nieuw device. Vooralsnog houden wij het in ieder geval op een sappig gerucht. . .Gerelateerde links:
Maak van je GSM een 'PSP'
Speel Doom op je iPod
XBox 360 als iPod dock
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.