Nieuws
26 september 2013 - Nichal Joosse

'Apple betaalde uitstel Plants vs. Zombies 2 voor Android'

Volgens Frank Gibeau, voorzitter van EA Labels, zou Apple 'een vrachtwagen vol geld' hebben betaald voor het exclusief houden van Plants vs. Zombies 2. Apple ontkent deze uitspraak echter, iets wat ze niet vaak doen. De reden dat Apple dit zou doen, is omdat het spel in China al wel voor beide platformen. In China wordt het spel echter zes keer zoveel verkocht voor Android-systemen dan voor Apple-apparaten.

Het gebeurt vaker in de game-industrie dat er een financiële tegemoetkoming wordt betaald om spellen exclusief op een bepaald platform uit te brengen, zoals bij consoles als de PlayStation 3 en de Xbox 360. Het is echter voor de eerste keer dat dit naar buiten komt in de wereld van mobiele games. Door te betalen voor exclusiviteit zullen mensen die echt op het spel wachten ervoor kiezen om waar mogelijk het spel voor een iOS-apparaat aan te schaffen.

Plants vs. Zombies is overigens nog steeds niet beschikbaar voor Android in de Benelux en het is ook nog niet bekend wanneer het spel gelanceerd wordt voor dit platform.  

Over de auteur: Nichal Joosse