Nieuws
03 juli 2008 - Ron Smeets

Apple bestelt 50 miljoen NAND chips bij Samsung

Klanten van Samsung die de komende weken (en wellicht maanden) op zoek zijn naar NAND chips zouden wel eens bedrogen uit kunnen komen.

De Koreaanse fabrikant heeft namelijk zojuist een bestelling van Apple ontvangen voor 50 miljoen stuks van de 8GB NAND chip. Deze wordt vooral toegepast in de iPhone. Mmmh, zou Apple de productie targets alweer naar boven hebben bijgesteld?

Samsung heeft haar klanten inmiddels al laten weten dat de voorraad van deze chips de komende periode behoorlijk zal slinken maar zegt er ook bij dat dit niets te maken heeft met de order (of het voortrekken) van Apple. We willen gewoon onze voorraden en overcapaciteit wat indammen, aldus Samsung.

Tja, natuurlijk zeggen ze dat. Anders zouden ze wel eens boze gezichten kunnen krijgen van de andere afnemers.Gerelateerde links:
Nieuwe 16 GB memory chips van Samsung
Samsung en Apple onder vuur in Korea
10 Miljoen iPhones in Q3?
Drie keer zoveel iPhones per dag sinds prijsverlaging
Apple maakt dit jaar nog 11 miljoen 3G iPhones
25 Miljoen 3G iPhones in de maak?
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.