Geruchten
04 november 2008 - Ron Smeets

Apple beperkt productie iPhones

Een analist van de investeringsbank Friedman Billings Ramsey stelt, naar aanleiding van order- en productie gegevens van de diverse hardware leveranciers van onderdelen voor de iPhone, dat Apple in het vierde kwartaal maar liefst 40% minder iPhones laat maken dan dat aanvankelijk de bedoeling was.

Los van het feit of deze voorspelling op waarheid gebaseerd zal blijken te zijn betekent het wel dat de speculatie over het hoe en waarom van deze verwachtingen inmiddels al volop in gang gekomen zijn.

Gaat het slecht met de iPhone 3G naar aanleiding van de vele klachten over diens performance, hebben de krediet crisis en de wereldwijd stagnerende toestelverkopen er mee te maken of, in het meest optimistische geval, is de iPhone 3G in zijn huidige vorm al bijna end-of-life en bereid Apple een nieuwe of ge-update versie voor?

Vooralsnog heeft Apple nog niet gereageerd op de voorspellingen van deze analist en de kans is heel groot dat dit ook niet zal gebeuren.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.