Geruchten
16 oktober 2005 - Ron Smeets

Apple beeindigt samenwerking met Samsung

Eerder deze week berichtten wij al over de groeiende onvrede in Korea en een lopend onderzoek naar de praktijken van Samsung door de lokale 'NMa' met betrekking tot de 'memory' deal tussen Apple en de Koreaanse multinational.

Nu is het gerucht verspreid dat Apple zich naar aanleiding van onze berichten, (grapje), uhhm, zich door de onstane commotie heeft teruggetrokken uit het inmiddels berucht geworden samenwerkingsverband. Dit heeft een anonieme bron in Korea die nauw betrokken zou zijn bij de onderhandelingen tussen de twee bedrijven gezegd.

Een klap voor Samsung, want Apple zou samen met Samsung zo'n 3 miljard euro steken in productielijnen voor NAND geheugenmodules die onder andere in de iPod gebruikt worfden.

Vooruitlopend op het einde van de Amerikaans-Koreaanse samenwerking zou Apple al in verregaande onderhandeling gewikkeld zijn met een Amerikaanse producent voor de benodigde iPod geheugenmodules.

Zowel Apple als Samzung hebben nog niet officieel gereageerd op deze geruchten.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.